Oud nieuws hier

 

14 april 2016

Goeie recensies in Lust For Life en Mania. Album staat deze week op nr. 40 in de midweek Album top 100.

8 april 2016

Alle singles die Alquin uitbracht in de periode 1971 - 1976 zijn nu, inclusief B-kanten, verzameld op de 29 tracks tellende 2CD 'Golden Years Of Dutch Pop Music'.

De ondertitel is ‘A&B sides and more 1971-1976’ en omvat ook nog niet eerder gepubliceerd materiaal van Threshold Fear (zo heette Alquin korte tijd in de beginperiode).

Alles bij elkaar bevatten de 2 CD’s 29 nummers.

Het gaat om een compilatie van materiaal in de reeks “The golden years of Dutch pop music”, over Nederlandse bands die in de jaren zestig en zeventig baanbrekend en succesvol waren. In deze reeks verschenen eerder (zo’n 25) dubbel-CD’s, van o.m. Earth and Fire, Kayak, Focus, Cuby+Blizzards, Sandy Coast, Supersister, Q65, Tee-Set, Brainbox& Kaz Lux etc.

Bestel hem nu bij Bol.com:
Alle info over deze uitgave en artikel van de hand van Robert Haagsma vind je hier . Besijk hier meer afbeeldingen van deze uitgave.

-1-2-3-4-5-

Golden Years Of Dutch Pop Music

 

6 maart 2016

Slechts 3 Vinyl testpersingen zijn er van de dubbelelpee "Sailors & Sinners" van Alquin. ╔Ún daarvan wordt verloot onder de kopers in de voorverkoop. Unieker kan je het haast niet krijgen. Gemaakt met fonkelnagel nieuwe matrijsen, dus smetteloze groeven. Blanke labels, dus de plaatzijden halen uit de runout gravure. Voor verzamelaars een musthave, dus als actie bij Collectable Vinyl.

08 november 2014

 

The Alquin Connection 

Feat. LONE project & Ongenode Gaste

 

Informatie

Vanavond een weerzien van oud-Alquin leden Michel van Dijk, Ferdinand Bakker en Dick Franssen! De Nederlandse groep Alquin werd begin jaren ’70 opgericht. 1973 is voor Alquin het jaar van de grote doorbraak. De band staat op Pinkpop, de Londense Marquee Club en met klap op de vuurpijl treedt de band op in The Cavern Club in Liverpool, de geboorteplaats van The Beatles. Met de Britse producer Derek Lawrence (Deep Purple) nemen ze het album 'The mountain queen' op. De plaat wordt in symfonische kringen gezien als een album van internationale allure. De komst van Michel van Dijk maakt band compleet. In 2010 verschijnt Sailers en Sinner en in 2011 geeft de band hun voorlopig laatste concert in Cultuurpodium Boerderij. De bandleden gaan ieder hun eigen weg. Inmiddels zijn we drie jaar verder en zijn we natuurlijk razend benieuwd waarmee de Nederlandse symfonische rock pioniers op dit moment mee bezig zijn.
Optredens van
 

LONE project
In 2013 ziet het project LONE het levenslicht, een onverwachte samenwerking tussen twee bandleden van Alquin die besloten solo te gaan. Michel van Dijk en Ferdinand Bakker dachten, na het (voorlopige) einde van hun bekende band Alquin, een eigen album te gaan maken. Dat besluit was voor beide mannen het begin van een lange zoektocht vol persoonlijke experimenten. Tijdens die tocht kruisten de paden van Van Dijk en Bakker elkaar geregeld. En op die kruispunten groeide het besef dat ze samen moesten doorgaan. De solisten vormden een duo en werkten aan een gezamenlijk, tijdloos verhaal: het project LONE. Op 6 november 2013 werd het gelijknamige album in de Boerderij gepresenteerd en dit smaakt naar meer!

http://www.loneproject.nl/


Ongenode Gaste, is een rockband uit de Limburgse plaats Venlo en bestaat uit zanger/gitarist Peter Beeker, bassist Vincent van Haperen, drummer Jim Geurts, gitarist Jesper Driessen en hammondspeler Dick Franssen (Alquin). De Gaste spelen enkel en alleen eigen muziek, waarbij de teksten geheel in Venloos dialect zijn. De band is ge´nspireerd door bands als The Black Crowes en The Rolling Stones. Andere invloeden zijn onder meer Steve Earle en Ryan Adams.

http://www.ongenodegaste.nl/

Datum: zaterdag 14 feb 2015
Zaal: Jupiler Zaal
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Voorverkoop: 15,-
(excl. servicekosten)
Dagkassa: 19,-

16 augustus 2014

Iets meer dan veertig jaar geleden - namelijk in april 1974 - was ALQUIN in de Soundpush studio in Blaricum om een single op te nemen: to wake up a friend. De single is nooit uitgebracht, maar er gebeurde die dag wel iets anders. Na een bezoek aan de lokale Chinees gingen Ferdinand Bakker, Dickie Franssen en Paul Weststrate jammen, met Job Tarenskeen op basgitaar. Ron Ottenhoff kwam later (na een paar minuten) meedoen. Technicus Jan liet een tape meelopen en experimenteerde met echo op de headphones, zodat de bandleden niet alleen met elkaar maar ook als het ware met hun eigen echo konden spelen.

Er is 1 tweesporen stereo kopie op tape door Paul bewaard, die hij nu heeft laten digitaliseren. Vervolgens heeft hij er uit eigen archief beelden bij gezocht, zowel van die bewuste opnamedag als ook passende illustraties uit die periode, inclusief wat beelden van Pinkpop. Beeld en geluid leveren een youtube-publicatie op van bijna 13 minuten.

 

16 augustus 2014

Beste LONE vrienden

het is wat stil geweest rond ons project.

daarom nu een mooie clip bij Gypsy Parade, een tijdloze song naar ons idee.

mooie aanleiding om de CD nog eens te draaien of cadeau te doen aan vrienden voor hun verjaardag.

we zijn aan het onderzoeken of we in het najaar weer een paar optredens kunnen doen.

hoe en waar, daar berichten we jullie nog over.

maar voor nu….enjoy !!


http://youtu.be/6p1IkI94s-4


Grtz
Ferdinand + Michel

 

 

01 november 2013

Maandagavond  LONE tussen 20:00 en 21:00  in the BEAT op  radio WEST

met Hans Rouw 

daar zullen ook 4 tracks worden gedraaid

Promoconcerten:

  • Vlaardingen  Kroepoekfabriek 2 november

  • Zoetermeer de Boerderij  6 november

  • Amersfoort  de Kelder op 21 november

  • Breda de Mezz op 26 november

  • Leiden  Qbus op 6 december

  • Nieuwerkerk t Blok 15 december

 

Een nieuwe website:

Ferdinand Bakker en Michel van Dijk - Lone 2013

 

22 - oktober 2013

Nog 2 weekjes tot de presentatie met live-uitvoering van het nieuwe album : LONE

op 6 november 20:30 in de Boerderij Zoetermeer

 

hierbij een impressie van de thermische (!)  CD cover